Casa de Cultura Radauti

Pisica verde

2020-01-29 19:00 - 21:00

Pisica Verde - Teatrul Studențesc Fabulinus Suceava, la Rădăuți

Miercuri, 29 ianuarie 2020

 

“Ți-ai imaginat vreodată o pisică verde? Să ştii că e o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. Și după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Arată super mişto, cumva ireal.”
(Pisica verde, de Elise Wilk)

Născută la Brașov, Elise Wilk este unul din dramaturgii români reprezentativi ai scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, dar și în străinătate. Dramaturgia ei se adresează în special publicului tânăr, principalele teme abordate în scrierele sale fiind adolescența, singurătatea, dragostea sau familia.

Este cunoscută în special pentru piesa de teatru ‘Pisica verde’, scrisă în 2012 și tradusă deja în 7 limbi străine, jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveția, Schauspielhaus din Zürich, cât și în Teatrul Luceafărul din Iași, sau montată la Teatrul Național Radiofonic din București ori la postul național de radio elvețian, SRF.

„Povestea va exista mereu. Se va schimba doar felul în care va fi spusă.”
(Elise Wilk)

Spectacolul Teatrului Studențesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtășesc o experiență majoră, care le va schimba viața pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realități paralele.

Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava, este regizorul și coordonatorul acestui proiect realizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților Suceava.

Distribuția spectacolului: Sabina Semenciuc, Costin Bucataru, Carolina Neagu, Artiom Creț, Luminița Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai, Polya Zubati, Elian Agache, Cristina Ungureanu.

Echipa tehnică lumini și sunet: Ilie Doroftei și Ionuț Flutur.

Reprezentația spectacolului va avea loc pe 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură Rădăuți.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Cultură Rădăuți, prețul acestora fiind de 5 lei.

#pisicaverde #teatrulstudențescfabulinus

Orele de începere:

19:00

Pret bilet: 5 lei