Casa de Cultura Radauti

Expo Moto Blues

29/09/2023 19:00 - 21:00

29 septembrie 2023

Expo Moto Bucovina

 

 

În perioada 27 septembrie-1 octombrie 2023 vor avea loc, la Rădăuți, șase evenimente culturale organizate în cadrul proiectului „Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, având ca parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți - Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Proiectul va reprezenta un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor aborda genuri muzicale diverse: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop și folclor. Vor fi prezentate formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară.

Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură atât pentru tineri, dar și pentru publicul larg, cât și promovarea mai multor genuri muzicale.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit!

Vă invităm să vă alăturați evenimentelor culturale ce vor fi organizate în perioada următoare!

Ore de începere:

a se vedea afișul

INTRAREA ESTE LIBERĂ
Vă așteptăm!

Din evenimentele viitoare

 • 30/11/2023 - 03/12/2023 Toată ziua

  30 noiembrie - 03 decembrie 2023

   

  KLAVIER ART DUO FESTIVAL RĂDĂUȚI 2023

   

  Unicul festival de pian la patru mâini din țară - KLAVIER ART DUO FESTIVAL - ajuns la cea de a șaptea ediție, va avea loc anul acesta în perioada 30 noiembrie - 03 decembrie, la Casa de Cultură din Rădăuți. Festivalul aduce în atenția publicului, în cele patru seri de concert, duo-ul pianistic în diferite ipostaze. În prima seară, pe 30 noiembrie, de la ora 18, vor deschide festivalul într-un program inedit intitulat „Înălțimi pe portativ...la patru, șase și opt mâini” duo-urile pianistice Radu TÖRÖK & Fabiani PRCSINA, doi tineri pianiști remarcabili originari din Valea Jiului și duo-ul Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU.  Ziua Națională a României va fi sărbătorită pe 1 decembrie, la ora 18, prin  „Imagini Românești” - un recital de voce și pian la patru mâini, în interpretarea sopranei Valentina DASCĂLU și a duo-ului Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU. Invitații serii de sâmbătă, 2 decembrie, sunt soliștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Chișinău – Anatolie LAPICUS și Iurie MAHOVICI. De la ora 18, vă vor purta „În ritmuri de dans” pe scena Casei de Cultură. Ultima seară a festivalului prezintă, de la ora 19,  „Vremea Colindelor” - concertul corului mixt „Ricercare” al Universității Naționale de Muzică din București, dirijor lect. univ. dr. Florian COSTEA, alături de duo-ul pianistic Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU. Noutatea ediție o reprezintă rezidența artistică a compozitorului Marius SIRETEANU, ale cărui lucrări vor putea fi ascultate pe perioada festivalului, câteva în primă audiție. Prezentare întregului festival va fi realizată de muzicologul Loredana BALTAZAR.

  Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile.

  Festivalul este organizat de Primăria Rădăuți, Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier ART, în parteneriat cu Sindicatul Învățământ Rădăuți și sponsorizat de EUROTEHNIC SRL, Atlantis Gold, GoblenArt și Casa Vatra.

  Director Festival: Ovidiu FOCA

  Director artistic: Eugen DUMITRESCU

  Orele de începere: vedeți afișul

  Intrarea liberă