Fabrik Fest - 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐦𝐧𝐞𝐢
𝐑𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚̆ 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐭𝐚̆𝐮, 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭, la 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐢𝐤 𝐅𝐞𝐬𝐭, proiectul cultural care propune o viziune distinctă prin redefinirea experienței concertelor și transformarea locațiilor neconvenționale, precum fabrici și depozite, în scene vibrante de creație artistică care va debuta pe data de 20 septembrie 2024!
𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐦𝐧𝐞𝐢 vor țese povești muzicale ce vă vor purta pe meleagurile amintirilor și ale nostalgiei duminică, 𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟒, miercuri, 2.10.2024, începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗, în decorul exterior al 𝐆𝐨𝐛𝐥𝐞𝐧𝐀𝐫𝐭 𝐑𝐚̆𝐝𝐚̆𝐮𝐭̦𝐢, situat pe strada Calea Bucovinei, nr.93, Rădăuți, în compania lui 𝐎𝐯𝐢𝐝𝐢𝐮 𝐅𝐎𝐂𝐀, 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐑𝐀𝐃𝐔, 𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐑𝐀̆𝐃𝐔𝐂𝐀𝐍𝐔 și 𝐄𝐮𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐔𝐌𝐈𝐓𝐑𝐄𝐒𝐂𝐔, concert organizat în cadrul FABRIK FEST, proiect cultural ce reînvie arta în locuri surprinzătoare.
Vioara, pianul și vocea vor transforma o seară de toamnă într-o experiență captivantă în care acordurile suave și versurile pătrunzătoare ale romanțelor din repertoriul lui Gică PETRESCU, în aranjamentul compozitorului Marius SIRETEANU, vor atrage publicul într-o îmbrățișare tomnatică melodioasă.
𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭 și se face 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞 la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞: https://t.ly/PjMjO, fiind disponibile 𝟏𝟐𝟎 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢. 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟏𝟖.𝟐𝟎-𝟏𝟖.𝟓𝟎.
𝐎𝐯𝐢𝐝𝐢𝐮 𝐅𝐎𝐂𝐀 este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox 𝑆𝑓𝑎̂𝑛𝑡𝑢𝑙 𝐼𝑜𝑎𝑛 𝐼𝑎𝑐𝑜𝑏, Dorohoi, Botoşani. A urmat cursurile universitare în același domeniu, apoi a absolvit cursurile de master în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din București. Este absolvent al Masteratului Drepturile Omului şi Justiţie Constituţională la Universitatea 𝑀𝑖ℎ𝑎𝑖𝑙 𝐾𝑜𝑔𝑎̆𝑙𝑛𝑖𝑐𝑒𝑎𝑛𝑢 din Iaşi, iar din anul 2008 este licenţiat al Secţiei de Ştiinţe Politice, Facultatea de Filosofie, Universitatea 𝐴𝑙𝑒𝑥𝑎𝑛𝑑𝑟𝑢 𝐼𝑜𝑎𝑛 𝐶𝑢𝑧𝑎 Iaşi. În anul 2018 a absolvit cursurile de master la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑒 𝐸𝑛𝑒𝑠𝑐𝑢 din Iași, specializarea Management și Antreprenoriat Aristic. A fost membru al Coralei Bărbăteşti „Fiii Bucovinei” din Rădăuţi, membru al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Te Deum Laudamus” din Bucureşti, membru al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Carpe Deum” din Bucureşti, precum și fondator al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuţi, al cărui dirijor este în prezent. Fiind directorul Casei de Cultură din Rădăuți, a coordonat toate proiectele organizate de această instituție sau a fost membru în echipa de coordonare a diferitelor proiecte în care instituția a avut statutul de partener. În anul 2023 a participat la turneul internațional de concerte „Vechi și Nou” în Elveția, Franța și Germania alături de violonistul Andrei Mihail Radu și duo-ul pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.
𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢𝐥 𝐑𝐀𝐃𝐔 a absolvit în 2015 Liceul de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște, studiile de Licență (2019), respectiv Master (2021) din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, specializarea interpretare instrumentală - vioară, la clasa conf. univ. dr. Ladislau Csendes și muzică de cameră - conf. univ. dr. Manuela Giosa, iar în prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități. A susținut numeroase recitaluri solo și de muzică de cameră (duo, trio, cvartet, cvintet) în 22 de orașe din România și în Canada, Elveția, Franța, Germania și Italia. De-a lungul anilor a colaborat cu Camerata Regală, Orchestra de cameră Radio, Orchestra Națională Radio, Opera Națională București, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău, Kamerata Stradivarius, Orchestra de tineret a Olandei, Orchestra de tineret din Luxemburg, Ansamblul Musica Ricercata și Romanian Chamber Orchestra. Din noiembrie 2023 este membru al partidei de vioara I a Filarmonicii Brașov, alături de care a susținut un concert în Größer Saal din Berliner Philharmoniker în aprilie 2024.
𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐑𝐀̆𝐃𝐔𝐂𝐀𝐍𝐔 și 𝐄𝐮𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐔𝐌𝐈𝐓𝐑𝐄𝐒𝐂𝐔 formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 30 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 450 de recitaluri în țară (105 localități) și pe scene din Anglia, Austria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Italia, Republica Moldova și Ucraina. În anul 2022, în premieră absolută în România, au realizat împreună cu muzicologul Amalia SZÜCS-BLĂNARU punerea în scenă a lucrării ,,Poem simfonic pentru 100 de metronoame” de György LIGETI. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina RĂDUCANU şi Eugen DUMITRESCU sunt absolvenţi ai Universității Naționale de Muzică din București, unde și-au completat și încheiat studiile de licență, master, doctorat și post-doctorat. Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor proiecte culturale și educative în diferite orașe și regiuni ale țării.
𝐆𝐨𝐛𝐥𝐞𝐧𝐀𝐫𝐭 este un brand care s-a construit în 30 ani de la fondarea firmei Dorexim SRL în 1994. Începutul a fost reprezentat de servicii profesionale de prototipuri de broderie goblen pentru firme de prestigiu din întreaga Europǎ, apoi a continuat firesc cu dezvoltarea brandului propriu GoblenArt de goblenuri, cǎmǎşi şi cǎmeşoaie naționale, ştergare tradiționale, brâie, fote şi fuste, toate păstrând modelele tradiționale specifice poporului nostru. GoblenArt oferă produse de înaltǎ calitate pentru frumoasa artǎ a picturii cu acul, fiind unic în țarǎ.
𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭, în limita locurilor disponibile pentru fiecare locație și se va face 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞 la unul numerele de telefon: 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞.
Sunetul muzicii va fi pus în valoare prin forme de expresie diferite, de la muzica barocă la cea contemporană, prin intermediul a șase evenimente care se vor desfășura după următorul program:
- 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐚, 𝐃𝐞𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐌𝐀𝐑𝐄𝐋𝐕𝐈- 𝟐𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗: Ansamblul de muzică veche Sectio Aurea: Mária SZABÓ - flaut drept, Maria PETRESCU - oboi baroc, Zsombor LÁZÁR - violoncel baroc, Paul CRISTIAN – clavecin
𝑭𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆: https://t.ly/MxwQ5DATA / ORA20.09.2024 ora 19.00
- 𝐀𝐧𝐨𝐭𝐢𝐦𝐩𝐮𝐫𝐢, 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐄𝐆𝐆𝐄𝐑, 𝟐𝟏.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗: Remedios Quartet- Cristi HORIA - vioara I, Mateus MAI ANTAL - vioara II, Daniel VOTS – violă, Constantin BORODIN – violoncel
𝑭𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆: https://t.ly/bpW8_DATA / ORA21.09.2024 ora 19.00
- 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐓𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭𝐞, 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐙𝐀𝐃𝐀, 𝟐𝟐.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗: Duo Kitharsis - Alexandra PETRIȘOR & Dragoș HORGHIDAN
𝑭𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆: https://t.ly/4Jc_kDATA / ORA22.09.2024 ora 19.00
- 𝐀𝐬𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚̆ 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚, 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐊𝐈𝐋𝐋𝐄𝐑, 𝟐𝟖.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗: Cvintetul de suflători Cantabile- Ciprian PATRICHE- flaut, Emin CURTGEAFAR- oboi, Izsák JENŐ- clarinet, Mihai MĂRUNȚELU- fagot, Cosmin ELISEI- corn
𝑭𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆: https://t.ly/19q_5DATA / ORA28.09.2024 ora 19.00
- 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐯𝐞𝐜𝐡𝐢 𝐬̦𝐢 𝐧𝐨𝐢, 𝐃𝐞𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐎𝐋-𝐕𝐈𝐂𝐓𝐎𝐑, 𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗: : Ovidiu FOCA – voce, Andrei RADU – vioară, Corina RĂDUCANU& Eugen DUMITRESCU - pian la patru mâini
𝑭𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆:https://t.ly/K0gn1DATA / ORA01.10.2024 ora 19.00
- 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐦𝐧𝐞𝐢, 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐆𝐎𝐁𝐋𝐄𝐍𝐀𝐑𝐓,
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗/ reprogramat pe 02.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗: Ovidiu FOCA – voce, Andrei RADU – vioară, Corina RĂDUCANU& Eugen DUMITRESCU - pian la patru mâini
𝑭𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆: https://t.ly/PjMjODATA / ORA02.10.2024 ora 19.00
Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.