Casa de Cultura Radauti

Spirit, sunet și culoare – SiRaVis 2024

15/01/2024 - 16/01/2024 Toată ziua

15-16 ianuarie 2024

„Ziua Culturii Naționale” este marcată anul acesta prin 5 evenimente culturale în cadrul proiectului ,,Spirit, Sunet și Culoare - SiRaVis 2024” în perioada 15-16 ianuarie. Proiectul este menit să atragă tinerii și societatea civilă din Rădăuți, Horodnic de Sus, Vicovu de Sus și Voitinel dar și din întreaga Bucovină către cultura românească, parte a patrimoniului cultural universal.

Publicul este invitat la un dialog sincretic al artelor care pornește de la trei poezii eminesciene -  „Singurătate”, „O rămâi” și „Vis” -, în spații convenționale și neconvenționale. Poezia lui Mihai EMINESCU se întâlnește cu muzica lui Ciprian PORUMBESCU și George ENESCU și arta decorativă a generațiilor de ceramiști bucovineni COLIBABA și MAGOPĂȚ, prin poetul Claudiu KOMARTIN și muzicienii Dana KOGUT (vioară), Alexandru DOMNARI (caval), Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU (pian/pian la patru mâini).

Proiectul este sponsorizat de Fundația Umanitară ASSIST și organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, în parteneriat cu Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” Rădăuți, Primăria Horodnic de Sus, Casa de Cultură „Sf. Ioan Gură de Aur” Horodnic de Sus, Primăria Comunei Voitinel, Căminul Cultural Voitinel, Parohia Voitinel II, Colegiul Tehnic Rădăuți, Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Școala Gimnazială „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, Asociația Hope 4 Humanity și Asociația Klavier ART.

Programul evenimentelor:

Singurătate, 15 ianuarie 2024, ora 13:00 - Casa de Cultură „Sf. Ioan Gură de Aur” Horodnic de Sus

Oglinzi. Colibaba – Magopăț, 15 ianuarie 2024, ora 15:00 - Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” Rădăuți   - Vernisaj expoziție ceramică și microrecital de poezie și muzică.

EminEnEscu, 15 ianuarie 2024, ora 17:30 – Căminul Cultural Voitinel

Vis, 16 ianuarie 2024, ora 13:00 - Campus Școlar Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus

 

O, rămâi, 16 ianuarie 2024, ora 18:00 - Casa de Cultură Rădăuți

 

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Din evenimentele viitoare

 • 19/05/2024 18:00 - 19/05/2024 19:00

  Magic Revolution Show la Rădăuți

  #MagicRevolutionShow ajunge pentru prima dată în orașul tău cu un spectacol de excepție, după succesul extraordinar #DuelulMagicienilor ,,PRIMUL SPECTACOL DIN ROMÂNIA CU 3 MAGICIENI PE SCENĂ" continuând cu spectacolul de excepție cu ,, ARTIȘTI DIN REPUBLICA MOLDOVA CHIȘINĂU" organizat in premiera în România vă invităm la noul show ,,CREDE IN MAGIE" spectacol de Teatru, Magie și Comedie!

  Magicianul Mario, Andrei Andronachi și Omul Balon ,, SPIDERMAN " vă dau întâlnire la cel mai complex spectacol de Magie & Divertisment din România, în care veți lua parte la apariții spectaculoase de porumbei si iepurași, numerele de prestidigitație si iluzionism vor fi din cele mai bune și nemaivăzute până în prezent.

  Efectele speciale și iluziile de scenă vor face senzație printre copiii și adulții ce vor asista la numere de Apariții & Dispariții misterioase la comanda Magicianului, Evadări din sacul magic, Levitație, inelele spațiale și multe alte surprize.

  Veți râde până la lacrimi în compania artiștilor, 1 oră de distracție și voie bună.

  Un spectacol interactiv pentru întreaga familie!!!

  Vino să înveți si puțină magie, te așteaptă si un atelier de magie în care poți învăța trucuri și cumpăra aparate de magie pentru acasă să îți distrezi prietenii și colegii.

  Pret bilet întreg: 40 lei adult / 30 lei copil
  Pret bilet redus 10 lei (doar cu flyerul) 30 lei adult / 20 lei copil

  Rezervări în (primele rânduri) - rezervă rând, loc si număr și le ai asigurate.
  Biletele cu reducere doar fizic de la sala de spectacole înainte cu 2 ore de spectacol.

  Info: 0752164457

  BILETE: https://www.blt.ro/magic-revolution-show-events.html

  TOȚI COPIII VOR PRIMI CÂTE O CARTE MAGICĂ CADOU !!!

  Te așteaptă și o tombolă în care poți câștiga trucuri de magie !

  "Magia este o artă și arta o facem noi"

   

  DATA / ORA
  19.05.2024 ora 18.00