Casa de Cultura Radauti

Ştefan Hruşcă – turneu naţional de colinde

28/12/2022 17:00 - 19:00

Ștefan Hrușcă - Colinde

Premieră în România

Miercuri, 28 decembrie 2022

ora 17.00

la CASA DE CULTURĂ RĂDĂUȚI

Ştefan Hruşcă în turneu naţional de colinde după 3 ani de absenţă

După 3 ani de pauză, cântecele de iarnă şi colindele tradiţionale româneşti vor ajunge din nou la inima publicului prin inconfundabila voce a lui Ştefan Hruşcă. Cu stilul său cald şi timbrul vocal învăluitor, cantautorul maramureşean va interpreta “Florile dalbe”, “Steaua”, “Trei păstori,” “Afară  ninge liniştit,” “Linu-I lin” şi multe alte piese fără de care sărbătorile de iarnă nu ar fi complete. Nu vor lipsi însă nici cântece-manifest din vremea Cenaclului Flacăra,” printre care se numără incredibila “Rugă pentru părinţi” pe versurile lui Adrian Păunescu.

Cântate mereu cu aceeaşi sensibilitate, colindele culese şi aduse în dar de Ştefan Hruşcă îşi păstrează autenticitatea. Aşadar, primiţi cu colindul şi bucuraţi-vă de un concert ce pune la loc de cinste această tradiţie românească, în cea mai sinceră şi pură formă a sa.

Ştefan Hruşcă s-a născut pe 8 decembrie 1957 în localitatea Ieud din Maramureş şi este unul din cei mai apreciaţi interpreţi români de folk. A debutat în anul 1981 la Cenaclul Flacăra, în cadrul căruia a apărut în peste 1000 de spectacole, dar în mod definitiv a cucerit publicul prin superbele colinde pe care le interpretează ca nimeni altul.  Din 1991 s-a stabilit la Toronto în Canada, dar an de an duce tradiţia mai departe, revenind în România pentru o serie de concerte de Crăciun.

 

Bilete:  la Casa de Cultură
Orele de începere:

17:00

Preț bilet: 100 lei

Orele de începere:

19:00

Vă așteptăm !

Din evenimentele viitoare

 • 30/11/2023 - 03/12/2023 Toată ziua

  30 noiembrie - 03 decembrie 2023

   

  KLAVIER ART DUO FESTIVAL RĂDĂUȚI 2023

   

  Unicul festival de pian la patru mâini din țară - KLAVIER ART DUO FESTIVAL - ajuns la cea de a șaptea ediție, va avea loc anul acesta în perioada 30 noiembrie - 03 decembrie, la Casa de Cultură din Rădăuți. Festivalul aduce în atenția publicului, în cele patru seri de concert, duo-ul pianistic în diferite ipostaze. În prima seară, pe 30 noiembrie, de la ora 18, vor deschide festivalul într-un program inedit intitulat „Înălțimi pe portativ...la patru, șase și opt mâini” duo-urile pianistice Radu TÖRÖK & Fabiani PRCSINA, doi tineri pianiști remarcabili originari din Valea Jiului și duo-ul Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU.  Ziua Națională a României va fi sărbătorită pe 1 decembrie, la ora 18, prin  „Imagini Românești” - un recital de voce și pian la patru mâini, în interpretarea sopranei Valentina DASCĂLU și a duo-ului Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU. Invitații serii de sâmbătă, 2 decembrie, sunt soliștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Chișinău – Anatolie LAPICUS și Iurie MAHOVICI. De la ora 18, vă vor purta „În ritmuri de dans” pe scena Casei de Cultură. Ultima seară a festivalului prezintă, de la ora 19,  „Vremea Colindelor” - concertul corului mixt „Ricercare” al Universității Naționale de Muzică din București, dirijor lect. univ. dr. Florian COSTEA, alături de duo-ul pianistic Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU. Noutatea ediție o reprezintă rezidența artistică a compozitorului Marius SIRETEANU, ale cărui lucrări vor putea fi ascultate pe perioada festivalului, câteva în primă audiție. Prezentare întregului festival va fi realizată de muzicologul Loredana BALTAZAR.

  Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile.

  Festivalul este organizat de Primăria Rădăuți, Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier ART, în parteneriat cu Sindicatul Învățământ Rădăuți și sponsorizat de EUROTEHNIC SRL, Atlantis Gold, GoblenArt și Casa Vatra.

  Director Festival: Ovidiu FOCA

  Director artistic: Eugen DUMITRESCU

  Orele de începere: vedeți afișul

  Intrarea liberă